Werkwijze verkoop woning

Uw woning verkopen doet u niet elke dag, we helpen u graag bij het efficiënt verkopen van uw woning, waarbij we rekening houden met uw wensen. Een juiste klik met uw persoonlijke makelaar is daarom van groot belang. We maken een dossier van de woning met alle relevante gegevens en foto's. Hoe completer het beeld van de woning is, hoe succesvoller de zoektocht naar een geschikte koper.

Welke vraagprijs?

Bij het bepalen van de juiste vraagprijs komt veel kijken. Onze makelaars zijn lokaal bekend en tevens taxateur en kunnen na grondig onderzoek goed vertellen wat uw woning waard is. Hierbij hebben onder andere de volgende zaken onze aandacht zoals de staat van onderhoud: moet er veel aan gebeuren en zo ja, wat zijn daarvan ongeveer de kosten? We beoordelen de ligging, de omgeving, het uitzicht, zonkant en dergelijke zaken. Tevens beoordelen we de courantheid van de woning. Is het een woning in een populaire buurt of is het een woning waar beperkte vraag naar is? We vergelijken de prijzen van eerder verkochte, soortgelijke woningen in de buurt en brengen bijzondere bepalingen en milieuaspecten in kaart. In het geval van een appartement vragen we na hoe de Vereniging van Eigenaren functioneert en of deze financieel gezond is.

Onder de aandacht brengen

Een woning verkopen lukt niet zonder de juiste koper. De woning zullen we daarom onder de aandacht brengen dmv een raampresentatie, brochure, vermelding op woonkenners.nl en is er mogelijkheid tot vermelding op vele site's, waaronder funda.nl

Voor de brochure is het van belang dat de woning zo goed mogelijk wordt gepresenteerd, daarom laten wij foto's maken door een bedrijf dat is gespecialiseerd in het fotograferen van woningen en bedrijfsobjecten.

Bezichtigingen

Wij maken de afspraak voor een bezichtiging en onderhouden het contact met de geïnteresseerden. Tijdens de bezichtiging hoeft u zelf niet thuis te zijn. Onze ervaring is dat veel kijkers zich prettiger voelen als de bewoner er niet is.

Onderhandelen

Als er een bod ligt, zullen wij dit met u bespreken, de eindbeslissing ligt uiteraard altijd bij u als eigenaar. De prijs is weliswaar een belangrijk onderdeel, maar het is slechts één onderdeel van het onderhandelingsproces, denk daarbij aan de overdrachtsdatum of de ontbindende voorwaarden.

Koopovereenkomst

Zodra er overeenstemming is bereikt over de prijs en alle andere afspraken, zoals opleveringsdatum, ontbindende voorwaarden etc. worden alle afspraken vastgelegd in de koopovereenkomst.

Tijdens een kennismaking zal onze makelaar ons en zichzelf nader introduceren en krijgt u tevens de kans tot het stellen van vragen met betrekking tot de mogelijke opdracht tot verkoop.